Σύμμαχοι Φροντίδας: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους. 10/6/2020

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, ύστερα από , προσφέροντας προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης και παροχής χρηστικών ειδών, είναι πλέον στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσει την έναρξη ενός νέου, καινοτόμου έργου που έρχεται να ενισχύσει ολόπλευρα τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες, που νοσούν από καρκίνο και την οικογένειά τους.

Αναγνωρίζοντας το μεγάλο φορτίο των φροντιστών των ογκολογικών ασθενών, αλλά και τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα μέλη της οικογένειας που αναλαμβάνουν τη φροντίδα του ασθενούς σε όλα τα στάδια (από τη διάγνωση μέχρι και μετά το τέλος των θεραπειών ή στο τελικό στάδιο), ο Σύλλογός Γυναικών με Καρκίνο Μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, υλοποιεί το έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο, μέσα από την εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους», στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, δωρεάν σεμινάρια προς φροντιστές ασθενών με καρκίνο από εξειδικευμένους επιστήμονες (γιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νομικοί), αλλά και από ασθενείς και φροντιστές που έχουν βιώσει τη δοκιμασία του καρκίνου με πρακτικές συμβουλές φροντίδας, αλλά και συναισθηματικής αποφόρτισης – οικογενειακής συμβουλευτικής για τη διαχείριση της νόσου και των κοινωνικοεπαγγελματικών αναγκών των ίδιων των φροντιστών.

Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ