Επίσκεψη στην… «Ελπίδα» 26/7/2014

Το ίδρυμα στήριξης ογκολογικών ασθενών «Ελπίδα» επισκέφθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Πύργου «Οι Πυργιώτισσες», όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους και είδαν από κοντά την λειτουργία του ιδρύματος.

Ο σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να κρατήσουν συντροφιά στους φιλοξενούμενους και να διαπιστώσουν από κοντά την πραγματική προσφορά του Ιδρύματος στην κοινωνία, αφού οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι δωρεάν με μια μικρή συμμετοχή μόνο των συνοδών σε αντίθεση με τις υπηρεσίες που παρέχονται και είναι ανεκτίμητες.

Η πρόεδρος του συλλόγου, Ανδριάνα Αγγελακοπούλου και τα μέλη αφού ευχήθηκαν στους ασθενείς γρήγορη ανάρρωση συνεχάρησαν την πρόεδρο του ιδρύματος, Μαρία Δαφαλιά – Μασσαρά και το προσωπικό για την άψογη ξενάγηση.

«Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς, γιατί είστε η ελπίδα. Είστε οι άνθρωποι που εργάζεστε με αυταπάρνηση και ανακουφίζετε τους πονεμένους ανθρώπους. Σας εύχομαι να είστε καλά, γεμάτοι υγεία και έτσι απλόχερα να προσφέρετε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», είπε μεταξύ άλλων η κ. Αγγελακοπούλου.

Να σημειωθεί πως το ίδρυμα «Ελπίδα» το όποιο έχει χαρακτηριστεί ως έργο πιλοτικό και πρωτοποριακό για όλη την χώρα στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε από την τέως Νoμαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, με συγχρηματοδότηση από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τις χορηγίες επιχειρήσεων, κοινωνικών φορέων και ευαίσθητων συνανθρώπων μας. Το ίδρυμα έκανε έναρξη λειτουργίας τον Σεπτέμβριο του 2013 και έχει ως σκοπό να φιλοξενεί ασθενείς κυρίως από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέρος της Μεσσηνίας, Ιόνια Νησιά και Φθιώτιδα, λειτουργεί ως Ξενώνας σε συνεργασία με το Ογκολογικό Τμήμα της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου και Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, σε συνεργασία με τους Ογκολόγους Καθηγητές Χαράλαμπο Καλόφωνο και Δημήτρη Καρδαμάκη, οι οποίοι είναι και μέλη του Δ.Σ.. Στον ξενώνα «Ελπίδα» φιλοξενούνται και άτομα από την Ηλεία, τα οποία τα μέλη του συλλόγου Γυναικών Πύργου, επισκέφθηκαν χθες.

Τέλος η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Πύργου «Οι Πυργιώτισσες», Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Χαράλαμπο Καφύρα, για τη σημαντική στήριξή του στην πραγματοποίηση της επίσκεψης των μελών του συλλόγου στο ίδρυμα «Ελπίδα» στην Πάτρα.