Επίσκεψη της Βυζαντινής Χορωδίας του ΕΑΠ 9/5/2019

Την Τετάρτη το απόγευμα 8 Μαΐου , το Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» επισκέφθηκε η Βυζαντινή Χορωδία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (EAΠ).

Η Χριστιανική Εστία Πατρών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων στήριξης των πασχόντων συνανθρώπων μας, συντόνισε την επίσκεψη της Βυζαντινής Χορωδίας του ΕΑΠ αποδεικνύοντας στην πράξη το ανθρωπιστικό της ενδιαφέρον. Τα μέλη της χορωδίας έδωσαν χαρά ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη» και διάφορους άλλους αναστάσιμους ύμνους από το ρεπερτόριο της Βυζαντινής Μουσικής. Ακολούθησαν και δημοτικά τραγούδια της ελληνικής μας παράδοσης. Όλοι μαζί έψαλαν και τραγούδησαν, συγκινήθηκαν και διασκέδασαν.

Ευχαριστούμε θερμά την Χριστιανική Εστία Πατρών, που προσκάλεσε τη Βυζαντινή Χορωδία συντονιστής της οποίας είναι ο κ. Σταύρος Νιφόρας και χοράρχης ο κ. Βασίλειος Καυκόπουλος, ο οποίος ειδικεύεται στην Υμνολογία της Βυζαντινής Μουσικής Παράδοσης και όλα τα μέλη της χορωδίας. Με τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση των φιλοξενουμένων του Ιδρύματος και τα ελπιδοφόρα τους μηνύματα, όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά προσέφεραν απλόχερα δύναμη και κουράγιο στους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Η παρουσία τους υπήρξε αληθινά συγκινητική. Οι ασθενείς, οι συνοδοί, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, ο διευθυντής και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν εξαντλούν μόνο το καθήκον τους ως επαγγελματίες αλλά συμπαρίστανται με καλοσύνη στους ασθενείς απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υμνωδούς της Βυζαντινής Χορωδίας και τη Χριστιανική Εστία Πατρών και προσμένουν με αδημονία την επόμενη επίσκεψή τους.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Μαρία Δαφαλιά Μασσαρά